Thursday, December 16, 2010

FLOWER 4

hihi~td baru lpas tgk cite Boys Over Flowers..ttbe nk wat n3..so disebabkan xd idea,ak nk cite sal drama yg ak tgk la..haah~tp neh sme mcm ngn n3 1 manga 3 cite…yg neh pun sme jgk..cite yang ditayangkan dlam 3 negara setakat yang ak thu la kn…hehe~hah! cite ap??ala cite flower 4 tuh..hui3..korang xthu ker>>>meh ak gatau..lau kat JEPUN tjuk die HANA YORI DANGO..lau kat TAIWAN tjuk die METEOR GARDEN n kalo kat KOREA tjuk die BOYS OVER FLOWERS..hah!da dpt ke gambaran ttg enry neh??hehe~mcm biase,ak start ngan sypnosis general tntg kesemua cite kat ats tuh..mcm ak kte dlu,motif and tema cite die sme jer cuma yang membezakan adalah jalan cite n proses penggarapan cite die jer..so lau version jepun ad 2 season + final..Taiwan ad dua season nd korea juz 1 season jer..wlupun 1 season,die lbh kurang sme jer sbb 25epsd k!mmg memerlukan thap kesabaran yg tinggi..tp lau spe2 yang nimat cite korea mmg die xksah la kn nk follow pun…hehe~


SYPNOSIS

secara generalnyer,cerite neh mengisahkan ttg seorang perempuan yang miskin tp belajar kat sekolah orang kaye2..cara die msuk kat sek tu xsme tuk setiap version..so ak xpyh la trgkan kat sni k..so kat sekolah tuh ad 1 group yang nmenyer Flower 4..kje diorang neh adalah membuli pelajar kat sekolah tuh..bkn diorang yg buli tp pelajar yg lain..spe yang dpt red card dr flower 4 neh secara automaticnyer akan dibuli oleh entire school..ap maksud flower 4 dalam cite neh???so flower 4 neh merujuk kpada group neh yg ad 4 orang yg bersahabat baik dr kecik lg…n persamaan diaorg adalah diorang neh adlah pewaris setiap perniagaan family diaorg..bkn calang2 org tau diaorang neh..so nk di jdkan cite,si ketua kmpln flower 4 neh ske kat perempuan miskin td..so mcm2 adegan la yg berlaku sme ad yg mnis,phit n lawak..sume ad..lau korang nk thu kesudahan cite neh,korang kne la tgk sendiri k..



image

so for Japanese nye version, pelakon2 die adlah mcm gambar kat atas tuh..lau korang mmg peminat cite2 jpun neh.mesti korang knal kan plakon2 tuh…so ne list die..ak bg yg utama jer tau…

Inoue Mao – Makino Tsukushi
Matsumoto Jun – Domyoji Tsukasa
Oguri Shun – Hanazawa Rui
Matsuda Shota – Nishikido Sojiro
Abe Tsuyoshi – Mimasaka Akira


image

huh!ne tuk version Taiwannyer..dlu ak ske tgk cite neh..smpai sanggup follow2..hui33..k la..xpyah cite kisah ak tuh..wat mnyemak jer..hukhuk~ne senarai plakon cite neh..

Barbie Hsu – Shan Cai
Jerry Yan – Dao Ming Si
Vic Zhou – Hua Ze Lei
Van Ness Wu – Mei Zuo



image

huhu~cite neh la yang budak2 kelas ak dulu tergila-gila..cite Boys Over Flower…hehe~sbb ad Lee Min Ho kot…huhu~ak pn ske tgk gak..tgk laju2 sbb pnjg sgt..part x best ak skipkan..hehehe~k..ne senarai plakon die..ak nk ltak jgk wlupun korang da thu..hahah~

Koo Hye Sun – Geum Jan Di
Lee Min Ho – Goo Joon Pyo
Kim Hyun Joong – Yoon Ji Hoo
Kim Bum – So Yi Jung
Kim Joon – Song Woo Bin



image


serius terkejut..td ak cari gambar cite2 neh ttbe ak jmpe lg satu cite yang same..tjuk die Yi Qi Lai Kan Liu Xing Yu ..haha~cite cari cine jgk..tp di broadcast oleh Hunan Tv..hui3..bwu kuar thun lpas…hah! sudah..da xjd 3 version dah…da jd 4 version…hui3…ne senarai plakon die..sorang pn ak xknl..muahaha~korang knal ker???

Zheng Shuang – Chu Yu Xun
Zhang Han – Murong Yun Hai
Yu Hao Ming – Duanmu Lei
Wei Chen – Ya Shuo
Zhu Zi Xiao – Shangguan Rui Qian




ok..smpai sini sje entry ak kali neh..hehehe~entry bosan…hihihihi~

2 comments:

Anonymous said...

Hey, I am checking this blog using the phone and this appears to be kind of odd. Thought you'd wish to know. This is a great write-up nevertheless, did not mess that up.

- David

Nursyazwani Ishak said...

hey..thanks for your information n reading my blog..i have edited a little bit..hope its not odd anymore =)

 

.L0vE.LiKe.LifE. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting