Friday, January 21, 2011

GARA-GARA BUS

huhu~korang pnah naik bus???lau xpnah naik k xtau la…myb korang ank org kaye kot..nk pegi mane2 driver anta..haha~memain jer k..t ad yg terasa lak..hehe~ok..entry kali ini adalah berkisar ttg bus…lau korang xpnh naik bus,mesti korang pnah tgk bus kan???lau xpnh tgk mmg ak xthu la melainkan korang mmg hilang penglihatan dari kecil…ok..dah berhenti mengarut di sini…k..jom kte mulakan dgn pengenalan bus bg sesape yang xpnah naik bus la…bus adalah sejenis pengangkutan awam yang sering digunakan dalam kehidupan sesetengah orang yg x berkemampuan nk bli kete mcm ak..=) so..lau korang nk thu,ak juz bleh naik dua jnis bus sahaja tuk sampai kat tmpay ak…satu bus HBR n satu lagi bus mara Linear…hehehe~




image
huh~ne bus mara linear yg agak selesa n baru


maap la yer sbb bus HBR ak xsmpat nk tgkap gmbar..haha~ so lau ak,ak lg prefer naik bus mara liner sbb bus neh muarah n selesa berbanding bus HBR tuh..haha~memilih kn ak..tp lau korang jd ak pn korang mest plih bus mara liner jgk..sbb ap ak kte..lau mcm ak,tmbg ke Alor Setar RM2.50 sehala bg kedua-dua bus..so mne korg akn plih??bus hbr mahal sket lau ad aircond sbb diee kne tambah 3osen..mahal kn???
so nk jdkan cite..ble ak dalam bus neh ak ske perhatikan gelagat org naik bus neh terutama gelagat budak2 yg baru nk meningkat remaja neh…ap yg ak tgk,diorg mcm terkna kjutan budaya sket..bkn ak nk kte ak neh baik ke ap kn..ak pn bkn la baik sgt pn..sme jer mcm org lain..tp ak sgt xske tgk org yg gedik n perasan cantik..serius lau die cntik xp la kn..ne mke pn biase2 jer…mcm ak jgk..hehe~so kat sni ak nk tgur la sket kan kpada sesape yg berkenaan terutamanye perempuan la…tlg la jge tingkah laku anda di tempat awam..bkn ap..kat tmpat awam neh la org duk tgk korang..dr sini jgk la diorg akn nilai korang..so hati2 la yer..penilaian org xsume baik tau..kdg2 yg negative lg bnyak..so hati2 la kn..mne la thu yg bakal mak mentua korang ad kat situ ttbe tgk peranagi korang yg terjerit2 tuh trus reject nk buat menantu..kn susah..haha~da la..lg lame ak tulis,lg ak merapu t..k sampai sini saje yer..t ak update lg..





p/s: tekanan keje yg melampau..mne la ak nk cari prospect neh..ish..harap2 ak bleh buat..amin..sme2 doakan ak k =)

Tuesday, January 18, 2011

MENGANTUK + PENAT + NK DEMAM..MMG PACKAGE

haha~ari neh tjuk entry blog adalah same dgn status di FB..muahah~semasa entry ini ditulis,ak dlm keadaan yg mate hampir tertutup tp ttbe rase nk update jgk…sengal kn??haha~bkn ap..kn da lame ak xupdate blog..haha~padahal x sampai smggu lg pn..hui33…xp…ttbe mood nk menulis entry masih berbaki,so ak pun menulis la entry…so korg mcm mne sekarang???shat???sjak start keje neh,ak rase mcm mse ak ngn family da berkurang..yer la..pegi keje pg..blik petang…and ble da blik of cos la penat kn…trus terbungkang atas katil…hu33..perangai mmg xsenonoh btol…haha~tapi nk buat mcm mne kn da pnt..hui3..

 

 

da dua ari sara demam..ari neh da ok dmamnyer tp da berjgkit dkt ak…hua3..xske nyer..tkak da mle rase skit…yg sengalnyer,td g mnum air ais mse lunch kat kdai td..mmg sengal la…sje jer cari nahas..hua3..sekarang berserah jer la..hope ak xkne la dmm nyer..k..stakat neh sje la entry kali neh…mate pn da xbleh nk buka da neh…nmpak samar2 jer..t ak update lg yer…bye sume…

 

 

image

hua3..bleh x nk tdo mcm neh???mmg buang tabiat kn??=)

Sunday, January 16, 2011

JOM REVIEW ~ KAMEN RIDER W A TO Z GAIA MEMORY OF DESTINY

hehe~entry kali neh juz tuk review cite kamen rider w a to z gaia memory of destiny jer…xd ap pn yg luar biase tuk entry kali neh..hahaha~so ak mle kan dgn synopsis cite neh dlu yg ak copy n paste dr dramacrazy.net yer…

SYPNOSIS

Set between Kamen Rider W episodes 44 and 45, the film focuses on the invasion of Futo by the Special Mercenary Force "NEVER". NEVER, led by a man named Katsumi Daido. NEVER has discovered the existence of Foundation X's T2 (Type 2) Gaia Memories. 26 next-generation Gaia Memories created by Foundation X based on the Gaia Memories used by the Kamen Riders. After he steals the Eternal Memory, Daido leads NEVER, his top six members using T2 Gaia Memories to assume Dopant forms, in an assault on the city to gather the T2 Gaia Memories scattered across the city. Assisted by Interpol investigator Maria S. Cranberry, Shotaro's investigation into NEVER leads to Philip being captured by the terrorist group in Futo's darkest moment as Futo's Kamen Riders prepare for a final battle.

so..ap yg bleh ak review kat sini, cite neh agak best la jgk..sbb die mcm perang antara kamen rider..haha~kat sini jgk for the first time diaorg introduce kan watak kamen rider ooo…yela lpas tmat cite kamen rider w neh kn cite kamen rider oo starts…so kat movie neh diorg juz knlkn watak kamen rider ooo tuh jer..dlm scenes yg last time die tgh lawan ngn kamen rider eternal aka Daido Katsumi..so dlm cite neh juga di tunjukkan konflik dalaman Philip…do die ingatkan Maria S. Canberry tuh mak die sbb ad sedikit persamaan…so spe nk tgk cite neh bleh la..t ak bg link you tube..tp korang kne tgk cepat2 sbb link dr you tube neh sng d dlete ble TN da claim copyright..so spe nk tgk kne cpt la sbb link lain xd lg..=)

image

so spe nk tgk cte neh bleh la tkn link kat bawah neh..pada tarikh entry ini d post,link neh msih bleh dgunakan tp lau esok2 da xleh dgunakan jgn marah yer…=)

KAMEN RIDER W THE MOVIE

Saturday, January 15, 2011

KERJA

huhu~da dkt semiggu xupdate blog..sorry yer kengkawan…bkn ap…nk kte bz xla bz sgt…tp ntah la…sjak start keje ari isnin ritu rutin harian da bertukar..haha~lau sblm neh bleh bgun lewat tp ble da kje kne bgun awl..blik jer dr kje, pnt n then mle mgntuk…hahaha~padahal bru g training jer…x start keje btol2 lg…agak plik la kn…dlu time blaja pnt mcm mne pn waktu mlm still bleh thn lg smpai pkul 2 or 3 pg…tp lpas start keje,pkul 10 confirm da nk shahis..lau pling lame leh thn pun smpai pkul12 jer…hehe~truk kn???maybe baru nk berubah rutin harian kot…rutin harian sekarang pun da berubah…pagi kje malam membuta…hahaa~sampai nk main ngn adik yg kcik tu pn xsmpat…ak mlas nk cite sal kje ak sekarg sbb ak pn xpasti ap yg akn jadi lapas neh…at least ak akn cube yang terbaik n amik pengalaman drpd ap yg ak buat sekarang…ap salahnyer lau kte bg peluang kat diri sendiri kn???kdg-kdg lau kte mintak pandangan org,ad yg negative and positive..tp ak rase yang negative paling bnyak kot..ntah la…ad yg xpuas hati kot ble kte da dpat kje kn…nk buat mcm mne kn..so sekarang ap yg bleh kte lakukan adalah kte try n buktikan yg kte pun bleh berjaye..hehee~da mle nk merepek da neh…haha~sok hari keputeraan Sultan Kedah..seluruh kdah cuti..haha~tp ak mmg da cuti kn…so mcm xd meaning jer…so ak harap korang doakan la supaya ak berjaye yer…yer la..nk tunggu kje yg sme ngn kelulusan degree ak pn xtau ble nk dpt…usaha da usaha sekarang ak bertawakal jer..lau mmg rezeki ak pd kje ak sekarang insyaallah ad la rezeki kn…=)so sampai sini sje la entry tuk kali neh…skrg nk edit gambar lak,,,hope ad la idea…ttbe jer rase kmpunan nk edit gambar…hahaha~





p/s : ak da hbis download cite Kamen Rider W A to Z Gaia Memories Of Destiny..haha~jap lg nk tgk..muahaha~jgn marah yer =)

Monday, January 10, 2011

KERANA AYAM

kerana lame sudah x update blog kerana bil broadband xbayor..haha~tu maknenyer da pokai…=P ttbe jer update trus tjuk kerana ayam..haha~tjuk sgat sengal..ap motif tjuk neh pn xtau..sje ttbe jer nk tulis..haha~adegan yg slalu berlaku kat umah..hukhuk~

 

slalu nyer adegan neh berlaku tiap2 ptg lau my mom x g jog ngn ayah ak..so lau die xg jer jog ptg2, adegan kat bwah neh mesti terjadi..=)

 

sara (adik ak yg last ) : mak nk p mana??( ada slang KL sket yer bce..haha~sbb adik ak neh ckp mcm2 slang..ikut ske die )

my mom : mak nk p bg mkn ayam sat..

sara : o0o..

 

ok..terhenti smpai situ adegan my mom n sara… bawah neh plak ayat yg slalu ak ataupun adik ak yg second slalu kte lau mak ak nk g bg ayam mkn..

 

angah : mak nk p mana??

my mom : nk p bg ayam mkn..

angah : ish..tiap2 ptg ingt nk bg ayam mkn ja..yg kami duk dlm umah neh xingat nk bg mkn ptg2 pn…

my mom : hah~korang xpyah bg mkn pn xpa..da reti p amik cari mkn sendiri..ayam tuh mak kurung lau xbg mkn dia nk mkn ap..

 

 

haha~tgk ayat yg adik ak kte tuh..hehe~adkah kami adik beradik jelez ngn ayam2 mak aku yg mendapat perhatian yg lbih dr mak ak???hahaha~sme2 la kte pk kn..hikhik~tu la sbbnyer skrg neh lau nk g holiday lme2 mesti mak ak keberatan..sbb ap???sbb ayam die xd org nk bg mkn..hehe~ smpai sini sajer entry ak tuk kali ini..hehehe~

Saturday, January 1, 2011

HAPPY NEW YEAR

huhu~salam..rasenyer masih x trlalu lambat nak wish happy new year kepada korang sume..kn???hehe~haha~orang bercuti happy new year tp ktaorg bercuti happy new year smbil menjelajah dua negeri..hukhuk~ye la sgt kn...pdahal juz menghantar adik jer blik u..nnt da xd kawan bergaduh lg..=)





p/s: akan mulai merindui mereka berdua..=)
 

.L0vE.LiKe.LifE. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting