Tuesday, November 27, 2012

IRIS , ATHENA : GODDESS OF WAR AND IRIS 2

assalamualaikum semua..ap khabar??di harap korang semua berada dalam keadaan yang sihat belaka..ak??alhamdulillah shat..tatkala n3 ini ditulis, ak telahpun sampai di Puncak Alam kerana mengikut adik ak yang balaja kat sini..hehe~bkn ap, saje datang awl sket sblummak ak nk blik pahang hujung minggu neh kerana sepupu ak nak kawen..hehe..bln Dec ne dua orang sepupu ak nk kwen..ak jer yang xkawen2 ag..haha~sudah lari topik..so kite patah balik ke topic asal k..hehe~sebelum tu ak nak tanya korang..korang penah tengok cerita IRIS x??kalo korang peminat cerita IRIS neh, eloklah korang bace n3 neh sbb dalam n3 neh ak nak buat n3 sal iris dan cerita seangkatannya..hehe~lepas cerita IRIS, cerita ATHENA : GODDESS OF WAR keluar..crita Athena neh lebih kurang macam sambungan cerita IRIS..tapi ble ak search2, ttbe ak terjumpe cerita IRIS 2 yang bakal ditayangkan tahun depan selepas cerita Jeon Ji Woen kot kalo xsilap ak..hehe~so hari neh ak nak review ketiga-tiga cerita neh mengikut urutan..sebab ap ak kate cerita neh bersambung-sambung adalah :

a) sebab pelakon IRIS still ad dalam cerita ATHENA n pelakon ATHENA ada dalam cerita IRIS season 2.

b) konsep cerita die adalah sama cume name group terrorist die jer yang berbeza.

da la…dua jer yang ak bagi k..hehe..so kite start ngn review cerita IRIS dulu la yer..

IRIS

 image

cerita IRIS neh mula-mula ak xsuke tgok..tp disbabkan rumate ak a.k.a Salina ske tgok cerita neh, so ak trikut sekali tgok dan ttbe rase best plak..salina neh die mmg ske tgok cerita aksi so cerita IRIS neh mmg taste die la..hehe~ttbe teringat kat die plak.ish..ish..so cerita neh bermula dengan cerita dua orang sahabat baik la..so dua orang neh ske pada orang yang same..so salah sorang dari diorang neh adalah anggota IRIS..IRIS neh salah satu organisation terrorist..so banyak la conflict yang berlaku sampai salah sorang tu dianggap mati tapi sebenarnya die xmati pn..hehe~tapi ep last cerita ne mmg hampeh..so korang kne tgok sendiri la k..hehe~so ak bagi synopsis yang ak copy paste dari dramawiki jer..synopsis ak mesti korang xpham pnye…hehe

SYNOPSIS

Kim Hyun Joon and Jin Sa Woo are best friends who were brought into a top secret organization known as NSS by analyst Choi Seung Hee and Park Sang Hyun. Hyun Joon and Sa Woo both fall in love with Seung Hee when she first profiles them. Their lives are changed forever when Hyun Joon is given a solo mission in Hungary. Hyun Joon later tries to find out who set him up and to figure out what IRIS is and wants.

PELAKON:

  • Lee Byung Hun as Kim Hyun Joon
    • Oh Eun Chan (오은찬) as Hyun Joon (child)
  • Kim Tae Hee as Choi Seung Hee
  • Jung Joon Ho as Jin Sa Woo
  • Kim Seung Woo as Park Chul Young
  • Kim So Yun as Kim Sun Hwa
  • T.O.P as Vick
  • Hyun Jyu Ni as Yang Mi Jung (NSS staff, best Korean hacker)
  • Yoo Min as Sato Eriko
  • Kim Young Chul as Baek San (NSS vice-director)
  • Yoon Je Moon as Park Sang Hyun (NSS chief)
  • Yoon Joo Sang as Oh Hyun Kyu (NSS chief)
  • Lee Jung Gil as Jo Myung Ho (president)
  • Jung Han Yong as Jung Hyung Joon (president's male advisor)
  • Na Yoon as Hwang Tae Sung (NSS staff)
  • Kim Hye Jin as Yang Jung In (NSS staff)
  • Myung Ji Yun as Hong Soo Jin (president's female advisor)
  • Miyama Karen as Yuki
  • Kim Gab Soo as Yoo Jung Hoon
  • Park Soo Hyun as Park Joong Kwon
  • Jung Ho Bin as Kang Chul Hwan
  • Park Yong Ki as Yoo Kang Oh
  • Kim Hyung Jong as North Korean agent
  • David Mclnnics (데이비드 맥기니스) as IRIS Operations Team Leader
  • ATHENA : GODDESS OF WAR

    image

    see..tgok poster pn da nak same ngn cerita IRIS kan??hehe..so cerita neh pn lebih kurang same ngan cerita IRIS jgak..hehe..so ak copy paste jer dari dramawiki k..

    SYNOPSIS

    A terrorist group known as "Athena" and led by evil mastermind Son Hyuk threatens South Korea and the world. It is now up to special agent Lee Jung Woo of the National Security Agency to foil their terrifying conspiracy. Jo Soo Young, the daughter of the South Korean president, is kidnapped and hidden away in Italy. Jung Woo and his team are given the assignment to find her and bring her back.

    PELAKON :

  • Jung Woo Sung as Lee Jung Woo
  • Cha Seung Won as Son Hyuk
  • Soo Ae as Yoon Hye In
  • Lee Ji Ah as Han Jae Hee
  • Kim Min Jong as Kim Ki Soo
  • Choi Si Won as Kim Joon Ho
  • Lee Jung Gil as Jo Myung Ho (president)
  • Jung Han Yong as Jung Hyung Joon (president's male advisor)
  • Kim Seung Woo as Park Chul Young
  • Yoo Dong Geun as Kwon Yong Gwan
  • hehe..ak bagi pelakon yang teratas sahaje k..kalo nak tgok semua pelakon, korang boleh tgok kat dramawiki k..hehe..

    IRIS 2

    ok..cerita IRIS 2 neh bakan ditayangkan bulan february tahun depan after cerion Jeon yang ditayangkan sekarang..hehe..cerita IRIS 2 neh berlaku selepas tiga tahun kematian hero IRIS neh dan cerita di sebalik anggota IRIS iaitu former naib director NSS…hehe~sorry gambo cerita neh xkuar lagi..hehee

    SYNOPSIS

    The story take place three years after the the death of Hyun Joon. It will reveal mystery surrounding Hyun Joon's death and Baek San, who has been arrested for being active in the secret organization IRIS. Will also outline the story of Mister Black, who controlled everything through Baek San.

    PELAKON :

    • Jang Hyuk as Yoo Gun
    • Lee Da Hae as Ji Soo Yeon
    • Lee Bum Soo as Yoo Joong Won
    • Yoon Doo Joon as Seo Hyun Woo
    • Kim Seung Woo as Park Chul Young
    • Kim Young Chul as Baek San (NSS vice-director)
    • Kim Min Jong as Kim Ki Soo
    • Oh Yun Soo as Choi Min
    • Im Soo Hyang as killer
    • Lee Joon as Yoon Si Hyuk
    • Kang Ji Young (강지영) as Song Chae Ran
    • David Mclnnics (데이비드 맥기니스) as IRIS Operations Team Leader

    hhee..so ak da bagi synopsis semua dan harap korang semua akan terhibur menonton cerita neh..hehee..

    Thursday, November 22, 2012

    SAYAnGI DIRI DAN KELUARGA ANDA

    DSC04732copy1

    Pic the whole family Smile

    assalamuaalaikum semua..ap khabar anda semua??di harap anda akan berada dalam keadaan yang sihat-sihat semuanya…ak??alhamdulillah..semakin sihat..klo xsihat xkan la berat ak akn naik sampai 5kg kan??haha~mmg mengejutkan tp ap nak buat..biasalah bila da duk umah kan??makn sedap2 xpayah masak..hehe..alhamdulillah Winking smileso apa yang korang buat hari ini??hee~mesti ramai yang sedang bekerja..ak jer yang xkeje2 lg.. Crying facesedih..huhu..so hari neh ak xnak update banyak2 juz nak pesan sket kat korang :

    SAYANGI DIRI DAN KELUARGA

    ANDA..JANGAN BIARKAN

    KELUARGA ANDA BERSEDIH

    KERANA ANDA !!

     

    P/S : xsabar nak balik kg..hee

    Saturday, November 17, 2012

    JYJ–GET OUT…..GOOD BYE

    image

    assalamualaikum dan selamat pagi..hehehe~pagi la sgt kan??ap khabar para pembaca blog ak sekalian??di harap korang berada dalam keadaan yang yang sihat belaka Smileso pagi2 mcm ne ap yang korang tgah buat??haha..mesti la tgah tido kan??ak sorang jer tatkala korang semua tgah tdo ak plak tgah mengupdate blog..mcm hampeh..haha~time tdo ak mmg xsame ngan orang..orang lain tdo ak plak berjaga..hehe~mmg melampau..huhu..so hari neh ak xnak bercakap panjang sgat..n3 hari ini adalah n3 copy paste dari website lain..hehe..so, tatkala ak menulis n3 ini, aktgah dengar lagu darpda group JYJ ( Jaejoong, YooChun, Junsu ). JYJ neh adalah pada asalnya daripada group DBSK bersama ngan U-Know Yunho and Max Changmin..hee~group ne telah berpecah atas alasan yang tertentu..kalo korang nak tahu jgak, korang boleh la search kat internet..mesti banyak jawapan yang korang dapat..hehe~so,ak malas nak merepek panjang, ak teruskan dengan niat yang sebenarnya je la..hehe Smile with tongue out untuk memudahkan korang, ak masukkan sekali MV Get Out Good Bye ne yang ak amik dr Youtube jer k..hehe..ciss video xbleh nak attached la plak..hampeh tol..huhu~xp la..ak bagi lyric je la k..nnt video diee korang cari jer kat youtube k..

    GET OUT GOOD BYE LYRIC

    Oh, oh gurae?
    (Ah, ah really?)
    Gurae, nado saranghae
    (Right, I love you too)
    Saranghae hamyonso non guwa ibul matchugo
    (While you say you love me, you kiss him)
    Iminoye shimjangun guye sonul nukkigo
    (And your heart is feeling his hand already)
    Gamchugo sogigo isso
    (You’re hiding and betraying)
    Jonhwarul kkunodo noye mosubun boigo
    (Even if you hang up, I can see you)
    niga anya anya haedo gyolgugen noingol
    (Even if you say and say that it isn’t you, in the end it is)
    naega saranghan noya
    (I loved you)

    [*] Oh baby tell me why you act so strange
    But tonight I don’t need a damn explain
    Hajiman imi nan modu algo issosso nan
    (However I already knew it all)
    Nowa hamkke innun gu nyosokdo piryo opso
    (I don’t need that guy who is with you either)
    jebal jom sarajyo
    (Please get out)
    dwaesso namun haengbok gatgo kkojyo boryo
    (Enough, just take all the remaining happiness and get lost)

    [**] Modu da bye bye sarangdo
    (Everything bye bye, the love too)
    Modu da bye bye ujongdo
    (Everything bye bye, the friendship too)
    Feels like I’m ready no love I’m done with
    kkunnaborin sarang irago hae do marhal piryo opjana
    (Just say that our love is finished, no need for more words)

    [***] Modu da bye bye chuokdo
    (Everything bye bye, the memories too)
    Modu da bye bye sulpumdo
    (Everything bye bye, the sadness too)
    Feels like I’m ready no love I’m done with
    kkunnaborin sairago marhae da kkunnan goya baby
    (Just say that our love is finished, it’s all over baby)

    Hapil naye gunyoyege non ibul matchugo
    (Out of all women, you kiss mine)
    Chinguye yoga ingol almyonso dagawatgo
    (You approached her knowing that it was a friend’s girl)
    Gamchugo sogigo isso
    (You’re hiding and betraying)
    uyoni majuchin nae shison pihaji anko
    (You didn’t avoid my gaze when it met yours)
    Niga anya anya haedo gyolgugen noingol
    (Even if you say and say that isn’t you, in the end it is)
    nol midossotton naya
    (I trusted you)

    Repeat [*] , [**] & [***]

    Modu da bye
    (Everything bye)
    da da da da da da
    (All all all all all all)
    Modu da bye
    (Everything bye)
    da da da da
    (All all all all)

    Repeat [***]

    You’re never gonna find your love
    F*** you!
    Repeat [**] & [***]
    Goodbye

    P/S : Selamat mendengar lagu ini k Winking smile

    Thursday, November 15, 2012

    SALAM MAAL HIJRAH

    DSC_0102

    gambar xd kaitan..hehe

    assalamualaikum semua..ap kahabr??harap korang semua berada dalam keadaan yang sihat2 belaka..hehe..ak pn berada dalam keadaan yang sihat di samping keluarga yang tercinta Winking smile rasenye masih blom terlambat lagi nak ucapkan salam maal hijrah kepada semua pembaca blog ak ne Red heartap azam tahun baru korang sempena bulan islam ne??xkan thun baru kalender biase je ada azam kan??hehe~apa-apa pun azam korang, ak harap korang sume dapat tunaikan..hehe~dalam keadaan sekarang, ap yang penting adalah ap yang korang rase terbaik untuk korang..dalam usia ak yang menjangkau 24 tahun ne, baru ak rase apa itu eri hidup diatas muka bumi neh..tapi ak berani mengatak yang aku blom matang n blom ad sebarang commitment yang mengikat ak..alhamdulillah Smile with tongue outso, tgah malam neh sementara menunggu cerita I MISS YOU ep 4 kuar kat internet, ak meluangkan masa menulis dan merapu dekat blog ak neh..hehe~so ap yang korang nak ak repekkan? maaf la..malam ne xd review cerita2 KOREA mahupun JEPUN yang ak nak reviewkan tatkala ak kekeringan idea dan banyak lagi cerita yang belum ak tengok..haha~alasan!haha..padahal cerita yang ak nak review ak xhabis download lg..muahaha Shiftyheh~ap nak tulis pn ak tak tahu da..so stakat ini saje la yang ak dapat merepek untuk tatapan korang..neway, have a nice holiday

    p/s : salam maal hijrah semua Red heart

     

    Tuesday, November 13, 2012

    RANDOM

    image

    assalamualaikum semua..apa khabar..diharap semua ak..cerita an berada dalam keadaan yang sihat..amiiinnn..so sekarang cuti sekolah da bermula dan bakal berakhir sgat lame lagi..hehehe..yela cuti sekolah baru start 3 hari kan??so hari neh ak xtau nak update n3 mengenai ap..haha~so kite random je la k..maksud random tu kite rojak jer la..ap2 topik pun boleh masuk k Smile with tongue outso kite nak start dengan topik ap??hee ( sebenarnya ak xd topik nak cakap ataupn nak luahkan kat sini ) huhu..nak ckap sal ap??movie? drama? latest??lame??haha!banyak plak soalannya kan??heheh~biase la bila xd idea nak menulis mula la banyak soalan yang keluardenga.. hah..da mula merepek la neh..he~so kite nak mulakan dgan drama ap??drama lakonan Park Yoo Hwan la k…heheh~so, check this out Red heart

    1. THE STRONGEST K-POP SURVIVAL

    image

    image

    ok la..ak mulakan dengan cerita ne..hehe~da lame ak intai cerita ne tp tahankan hati xnak download sebab rase cerita ne xbest I don't know smile hee~tapi kbetulan plak cerita neh dimainkan kat 8TV pada hari sabtu pkul 6.30 ptg and kebetulan hari tu ak tertengok dsebabkan xd cerita apa yang nak tgok tatkala hari hujan..haha..hiperbola plak kan..so ak tgok la cerita neh sambil makan meggi ngn adik ak yang bongsu..tetiba rase cerita neh best plak..hehee Nyah-Nyah so sbb ak neh seorang yang xpenyabar, malam tu jgak ak download cerita neh..xsusah nak cari pn sbb ak mmg da bookmark kan page cerita ni so sgt menjimatkan mase..haha~merepek lagi..sblum ak merepek lebih panjang, lebih baik ak truskan kepada synopsis die lagi bagus kan??

    SYNOPSIS

    Synopsis cerita neh kalo dalam dramawiki sangat pendek so ak rase lebih baik ak menaip synopsis version ak sendiri..hehe..so drama neh mengisahkan tentang audition dr 1 company ne yang mencari penyanyi baru untuk kumpulan M2 untuk menggantikan ahli kumpulan senior yang da nak graduate xlama lagi..so nak dijadikan cerita, seorang perempuan ne, Ji Seon Yeon ( kakak kepada MIR MBLAQ ) g la audition tu and unfortunately die dapat..so bermula la hdup die yang terpaksa menyamar jadi lelaki demi cita-cita die..Kang Woo Hyun ( Park Yoo Hwan ) ne plak senior dalam group M2..die ne seorang yang self-centred, sombong and agak tegas sket dengan junior2 die ne…mcm2 adegan yang berlaku kat dalam cerita neh..hehe~so cerita ne ak boleh kategorikan sama ngan cerita You’re Beautiful..korang penah tgok kan cerita neh??apa yang lainnya dengan cerita You’re Beautiful tu adalah jalan cerita die jer..dalam cerita neh Kang Woo Hyun ne jatuh cinta dengan Ji Seon Yeon ne sebelum die tahu yang Ji Seon Yeon ne perempuan..adeh..panjang plak synopsis die…hehee~

    2. SPARKLING

    image

    ne pun cerita lakonan Park Yoo Hwan..ne lakonan debut die yang pertama..walaupun die xd la pegang watak utama dalam cerita ne tapi watak die sangat membawa kesan dalam cerita neh..dalam cerita ne die memengang watak Han Seo Woo yang berumur 18 tahun dan mempunyai anak sedara yang berumur 29 dan 32 tahun..cerita ne berkenaan dengan family..

    SYNOPSIS

    drama ne mengisahkan tentang Han Jung Woo dan Hwang Geum Ran yang tertukar di hospital semasa dilahirkan..Jung Woo ne hdup dalam keadaan yang senang lenang dalam keluarga Han sedangkan Geum Ran ne hdup dalam keadaan yang susah sedangkan die adalah anak pasangan Han..nak di jadikan cerita, suatu hari,die dapat tahu yang die sebenarnye dia adlah anak keluarga Han..so terjadilah conflict bile die pn sebenarnya suka dekat kekasih Jung Woo ne..so disebabkan perasaan tamak dan dengki, bermula la  mcm2 tragedi yang berlaku disebabkan ketamakkan Geum Ran ne..so kalo korang nak tahu lebih lanjut, boleh la korang tgok cerita ne tapi ak bagi amaran awal2 sebab cerita neh ada 54 episode..Devilhee

    3. RESCUE ~ PRIDE OF ORANGE

    image

    hee~asyik cerita drama Korea jer mesti korang bosan kan??so drama third ne adalah drama Jepun tp drama ne drama lame la..xd la drama latest. Smile bile ak tgok drama neh, rupa2nya ak da pernah tgok tp xtahu tajuk..hehe~Dhsyatkan??Drama neh adalah drama lakonan Nakamura Yuichi dr kumpulan KAT-TUN, Masuda Takahisa dr kumpulan NEWS,Yamamoto Yusuke, Shoei, Daito Shunsuke, Kaname Jun..cerita neh mengisahkan tentang Nakamaru Yuichi, seorang ahli bomba yang bercita-cita nak masuk dalam kumpulan elite anggota bomba iaitu Super Rescue..dalam mengharu cabaran tu, banyak incident yang berlaku yang mematangkan diaorang ne..so kalo korang nak tahu lebih lanjut, korang bolehla tgok k..

    sampai sini saje la ak tulis review..hehe~sebenarnya ak da xd idea nak tulis..hehe~so kalo korang nak tgok cerita2 ne bolehla korang download kat DORAMAX..

    Sunday, November 11, 2012

    PARK BROTHERS

    assalamualaikum.. tatkala jari jemari menulis neh ak sedang dengar lagu smbil mate menekan keybord laptop..hahaha~ap ak merepek neh? ne la akibatnye bile jge kdai dorang2 sambil ditemani laptop, tv n kipas aircond yang xberapa ak sjuk ne n dalam perut yang lapat tatkala da dekat pkul 4ptg tp xmakn2 lg...hee~so hari neh n3 ak nk update n3 tentang PARK BROTHES..ap yang korang tahu sal Park Brothers ne??kalo korang peminat tegar KOREA, mesti korang tahu ap maksud perkataan ne kn??haah~macam kuiz la plak kn?? so, korang nak tahu yang mne 1 dlu??abang ke adik dlu??haha~kte utamakan abang slu la kan??lebih hormat orang kate..hehe~so check this out.

    MICKEY YOOCHUN ( PARK YOOCHUN

    image

  • Name: 박유천 / Park Yoo Chun
  • Also known as: 믹키유천 / Micky Yoochun
  • Japanese name: ユチョン / Yuchun
  • Chinese name: 秘奇有天 / Mi Qi You Tian
  • Profession: Singer and actor
  • Birthdate: 1986-Jun-04
  • Birthplace: Seoul, South Korea
  • Height: 180cm
  • Weight: 64kg
  • Star sign: Gemini
  • Blood type: O
  • Talent agency: C-JeS Entertainment
  • Drama-drama lakonan beliau pulak adalah

    1) I MISS YOU (2012) – drama ne ak da buat n3 smalam kn??hee~so korang bleh la bce n3 tu kat SINI.

    2) ROOFTOP PRINCE ( 2012 ) - ne plak ak ad buat n3 di SINI..( sng cite, sume drama lakonan die ad di n3 ini..hee )

    3) MISS RIPLEY ( 2011 ) – Cerita ne korang kne tgok sendiri sbb ak xreti nak evaluate..cite ne akan ditayang kan kat 8TV..rasenye da dkt da kot..ntah2 da d tayangkan..hehee~ak malas nak tgok sbb 8TV suke alihkan bahasa. Winking smile

    4) SUNKYUNKWAN SCANDAL (2010) – ne cerita zaman Joseon dimana orang perempuan dlu xbleh blajar..pendidikan yang xsame rata..heee

    5) BEAUTIFUL LIFE – ne cerita Korea + Jepun..drama 10min and ad 12 epsode..he..sme mcm 1 filem jer kan..

    RICKY PARK ( PARK YOO HWAN )

    image

  • Name: 박유환 / Park Yoo Hwan
  • Also known as: Ricky Park
  • Profession: Actor
  • Birthdate: 1991-Mar-09
  • Height: 178cm
  • Star sign: Pisces
  • Blood type: O
  • Drama-drama lakonan beliau plak adalah

    1) Can’t Live Without You ( MBC 2012 ) – drama ne ak xtgok lg sbb episod diterlampau banyak..dalam 10lbih..hahaha

    2) K-POP The Ultimate Audition ( The Strongest KPOP survival ) ( Channel A, 2012 ) – cerite neh sgat2 la best..mcm cerita You’re Beautiful. klo korang nk tgok mcm xterlambat lg sbb certa ne dtayangkan kat 8TV sekarang hari Sabtu pkul6.30ptg.

    3) A Thousand Day’s Promise ( SBS 2011 ) – cerita ne xdpat ak nak review lagi sbb ak tgah download and x tgok lagi..hehee

    4) Gye Baek ( MBC, 2011 )

    5) Sparkling ( MBC 2011) – drama neh ad 54 epsod..ne drama 1st lakonan beliau..sgt best drama ne sbb watak yang die pgang adalah seorang budak lelaki yang berumur 18 tahun dan mempunyai anak sedara yang berumur 32 thun dan 29 tahun..hehe..cube tgok cerita ne..mmg best la..

    kat bawah ne ak selitkan gambar adik-beradik Park ne..cube korang cari mne 1 Micky n mane 1 Ricky..hehe~jgn confius k.

    image  

    image

    image

    P/S : jgn tertukar eh sbb muke diorang mmg nak seiras Winking smile

    Saturday, November 10, 2012

    I MISS YOU ;P

    assalamualaikum sume..ap khabar??di harap korang berada dalam keadaan yang sihat belaka Winking smileak plak makin lame makin bertambah sihat..harap2 xd penyakit la kan..hehe~so ari mggu macam ne ap yang korang buat???ak mcam biasa la smbil tgok cite tamil kat tv3 tatkala depavali yang hampil menjelma so tv3 pn akan mula menayangkan cite tamil instead cite hindustan..hampeh kan???hahaha~sorry la..merapu la plak kn??so ap ak nak tulis ari ne yer??hehe~tjuk n3 I MISS YOU Red heart yes! i miss you all..sume yang sudi bace blog ak..hehe~tp bkan ak nak cite sal rindu2 ne..biar la rindu kite tu hanya kite dan org2 tertentu sahaja yang tahu Smileso sekarang ak nak tulis n3 ttg drama terbaru KOREA yang di siarkan di siaran MBC yang menggantikan cerita UGLY CAKE yang menggantikan cerita ARANG AND THE MAGISTRAE ( banyak pulak gantinye kan??hee ) so nak mulakan dari mne yer??sbb cite neh baru ditayang kan so ak xtahu mcm mane nak review lagi..so ak bagi review atau synopsis yang di copy paste dr website lain yer..hehehe ( mcm xpnah buatkan??haha )

    SYNOPSIS

    image

  • Title : I Miss You (2012) (K-Drama)
  • Number of Episodes: 20
  • Date Aired (YYYY-MM-DD): November 7, 2012 --
  • More Info: http://asianwiki.com/I_Miss_You_-_Korean_Drama
  • Summary:

    15-year-old  Soo-Yeon (Kim So-Hyun) is a victim of bullying at school. They target her, because her father is a murderer. Soo-Yeon has an ally in Jung-Woo (Yeo Jin-Ku), who always protects her from the bullies. Soo-Yeon and Jung-Woo are in love, but due to an unexpected accident they become separated. Now as adults they meet again through destiny.

    Jung-Woo (Park Yoo-Chun) is now a detective and his first love has always remained in the back of his mind. Soo-Yeon (Yoon Eun-Hye) is now a rookie fashion designer who tries to have a bright personality, but still carries emotional scars inside of her. Hyung-Joon (Yoo Seung-Ho) is Soo-Yeon’s lover, who appears warm and nice, but he will try to take vengeance upon Jung-Woo.

  • SEBAB-SEBAB ak ske cite neh Embarrassed smile

    1. of course la sebab pelakon die adalah MICKEY YOOCHUN..korang knal x die ne???ala die group JYJ..die juga pernah belakon cite SUNKYUNKWAN SCANDAL ( btol x eja pn xtau ), ROORTOPS PRINCE ( ne msti korang tgok kan?? ), MISS REPLY ( cite neh agak best tp xkne taste ak..tgok pn sbb ad die ;P ), BEAUTIFUL LIFE ( ne cite JEPUN k )

    2. ak rase drama neh best ( dah sah2 best wlupn ak baru tgok 2 ep ) cerita ttg lelaki yang xbleh lupakan first Love die..ak mmg ske cite mcm ne tp ak rase ble sbut korea msti ad adegan air mata kn??hee

    3. pelakon-pelakon dalam cite neh mmg hebat sekali..hehe~sume pelakon yang ak ske..heroin diepn ak suke Smile with tongue out

    hehe~ setakat ne saje la ak update sal cite neh k..makin lame ak menulis makin banyak plak ak merapu dan merepek..hee.. so have a nice weekends sume..

    P/S: I MISS YOU Winking smilekepada yang berkenaan la k..hee~to my best friends, I MISS YOU all too Red heart lots of love

     

    Friday, November 9, 2012

    MUSIC IS MY LIFE ;)

    assalamualaikum semua..ap khabar???harap sume orang akan berada dalam keadaan yang sihat belaka..so tjuk  n3 kali neh adalah music..hehe~asyik buat cite sal movie and drama jer kan..kali neh ak buat pasal music plak..hee~xd la bosan sgt korang dtang blog ak kn??hehe~ak neh xske genre ap pn dalam dgar music neh..jnj sedap d dengar sudah..huhu~so start ngan lagu yang first..top 10 ke top 20 ke top 50 ke kte tgok la mcm mne nnt…heheheh~so kte tgok sape yang kene..ahaha~mcam lucky draw la ppak kan?

    1. ARASHI – FACE DOWN
    hee..lagu neh ak mle dgar sbb ak tgok cite Kagi No Kakatta Heya..hee..first dengar lagu neh mmg best and at last ak addicted..hehe~ ( ke sbb ske kat Sho Sakurai???Pk la sndri k..hehe )

    2. U-KISS – DORADORA
    jeng-jeng..haha~ne lgu yang ak dgar berulang-ulang kali..hahaha~actually ne third band korea yang ak minat after C.N.BLUE and 2PM..b;e ak maksudkan band yang ak minat means ak minat/suke sume lagu dalam album die k..bkn satu dua lagu je tau..hehe

    3. U-KISS – BELIEVE
    adeh..ne mcm memperkenalkan group korea U-KISS plak la kan…hahaha~lagu neh ak ske sbb lirik die sgt kne ngan ak..hehe~sometimes kite kene percaya ngan orang yang kite sayang kan??tp sejauh mane kite percaya kat seseorang..kalo korang xpecaye, cube korang hayati lirik die..tp lirik yg translate la k kecuali la klo korang mmg terror korea..hehehe~

    aish..dalam tgah update tnet plak buat hal..neh yang membuatkan ak mkin malas nak update blog neh..hahaha~sje jer alasan kn?? hahaha~ak bg 3 je la dlu..ttbe ak xd idea plak nak menulis sbb windows live ak buat hal..hampeh tol..hahahah~t ak update blik n3 ne k..
     

    .L0vE.LiKe.LifE. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting