Friday, December 10, 2010

1 MANGA 3 CERITA

hoh~ap neh??? 1 manga 3 cerita??hehehe~sbnarnyer ak nk cite sal cerita yang diadaptasikan drpda 1 manga ttp da di dramakan dalam 3 bahasa iaitu Jepun, Korea n Taiwan..jalan cerita die sume lbh kurang same jer…tp kat jepun ad dua version…yg 1 nyer drama n 1 lagi anime…so..jom review cite neh..hahah~ak bleh review yg Jepun n Taiwan jer sbb yang korea xtgk g…hakahak~tp yang korea nyer pling baru la coz thun neh bwu kuar cite nyer…ak maas nk buat sinopsis tuk sume version so ak sataukan je la..sbb sume version adalah sme jer tujuan and motifnyer..yg membezakan setiap version adalah cara penggarapan citenyer…so, cite neh mengisahkan ttg seorang budak perempuan yang agak lmbb sket n die ske kat seorang bdak lelaki genius sekolah die..so nk djadikan cite,die pnh confess kat budak lelaki tuh tp budak lelaki tu tolak die mentah2…da kte pn bdak perempuan neh lurus kn,so die sgt ske kat laki tuh wlupn cinta die xberbalas…nk d jdikan cite,1 ari bdak tuh ditmpa kecelakaan…kecelakaan tuh pasal umah die..lau versi jpun,umah terbakar n versi taiwan umah runtuh tp korea ak xtau..hehe~so kbtulan ayah dak lelaki n perempuan tuh adlah shabat baik..so bdak perempuan tuh terpaka menumpang kat umah budak lelaki tuh…so kat sini la terjadinyer cite die…so ak start ngan version jepun dlu la ekh…

Itazura Na Kiss – VERSI JEPUN

image

 

hui3..cite neh ak tgk mse first year kat utm dlu…mle2 tgk mcm xbest coz pelakon die xclass sgt..hahah~ap la ak neh kan..tgk cite sbb pelakon die..muahaha~tp lau pelakon xlawa,ad ker org nk ygk cite tu???tu korang pk la sndiri k..sbb ap ak ske tgk cite versi Jepun??haha~reason die sbb cite versi Jepun neh pling bnyak episod pn juz 12 episod la stakat neh…cite die xpnjang sgt..so die dpt mengelakkan ak drpada berasa bosan…hehehe~lau tgk cite version jpun neh mcm gambar lme sbb die ditayangkan dlm thun 1996..hahah~time neh ak bwu darjah bpe ekh??darjah dua kot..so gamabr die mmg version lame la kan..cbe lau die buat blik gambar neh n latak pelakon baru..mesti meletopnyer..hui33..so pelakon utama cite neh adlah :

Sato Aiko as Aihara Kotoko – seorang gadis yang agak lmbab dlm study n lurus jgk orgnyer…

Kashiwabara Takashi as Irie Naoki..lelaki yg genius dalam sekolah..

It Started With A Kiss – VERSION TAIWAN

image

cite ak dpat dr Ryna..hehe~mle2 sje jer amik..tgk2 20epsod…so ak lpas amik tuh xtrus tgk sbb mls..haha~kan pnjg tuh..cite neh lau taiwannyer ad dua season..season 1 tjuk die It Started With A Kiss and season 2 They Kiss Again…dalam season 1 neh die cme berkisar ttg Xiang Qin n Jiang Zhi Shu mse alam persekolahan sampai msuk kolej..yg season 2 lak cite after diaorg da kwen..opsss!heheh~so korang da bleh agak la kn ending cite season 1 kn..hehehe~pelakon utama cite neh:

 

Ariel Lin as Yuan Xiang Qin

Joe Cheng as Jiang Zhi Shu

 

Playfull Kiss or Mischievous Kiss –VERSI KOREA

image

 

huhu~yg neh ak xtgk lg so ak xleh nk review ap2..t ak da tgk ak review k…pelakon cite neh la yang akn buat korang trgile-gile nak tgk..heheh~ala pelakon yang berlakon cite Boys Over Flower tuh…hehee

Kim Hyun Joong as Baek Seung Jo

Jung So Min as Oh Ha Ni

heehe~ok amacam??ad rase teruje nk tgk???hehehe~len kali ak bg lg n3 yang mcm neh k..n3 ttg 1 cerite 3 version..xpun 4 version…hui333..smpai sni la..ak mls da nk tulis..idea xd ma…huhu =]

No comments:

 

.L0vE.LiKe.LifE. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting