Wednesday, November 27, 2013

medan–part iii

2013-05-17 14.59.16

assalamualaikum semua..diharap berada dalam keadaan yg sihat..hehee~skali lg n3 sal medan..kalo sebelum ne n3 nye kat danau toba, so part 3 neh ak combinekan Brastagi n Medan. sebab di brastagi, kitaorg jus shopping n trus ke hotel sbb mlm di brastagi x berapa hdup sgat pd malm hari..so lpas bershoping sket2, ktaorg pun blik ke hotel..that hotel is quite nice..i think 4 star hotel kot..so tgok gamba je la kn..heee~

2013-05-18 18.58.34

waiting untuk makan..

2013-05-18 20.17.49

chinese food,,kat brastagi da xmkn mskn pdang lg..heeee

2013-05-19 08.29.59

camera atas galaxy tab..haaa

P5190695

hee ~

P5190696

three of us ~

P5190709

di istana Smile

P5190716

pertunjukan free

IMG-20130920-WA0005

breakast ~

IMG-20130920-WA0006

time dinner~ yg hebat kat restaurant ne ad delivery..heee

IMG-20130920-WA0019

aktiviti sengal ~

IMG-20130920-WA0015

barang sape la yg banyak sgt nehh..

hee~smapai sni sje kot yang ak nak update..hee..mlas sgt nak update blog..n3 ne pn n3 yg dA LAPOK tp xnk published2..hahaha..

p/s : bile la gaji ak nak msuk neh..nak shopping gile2 ne..hahaaa

 

Thursday, November 14, 2013

you’re beautiful–3 version :)

assalamualaikum semua..diharap korang semua berada dalam keadaan yang sihat-sihat belaka..so, hari neh, hajat dihati nak update sal medan part3..haha..tp disebabkan ak kat kedai, of cos la line internet macam siput kan..so klo ltak bnyak2 gambar xterupdate nnt..heee~da lame ak nk buat entry neh tp xd mase..hahahah~xd mase la sgt kan…haha~ish..ap ak merepek neh??haha~biase la..da pkul 3.30 mcm neh st da start lapa..hee~dah..dah..straight to the point..hee~so, disebabkan ak mmg suke melayan cerita korean n jepun, so ak mcm slalu la engupdatekn diri dengan cerita yg baru-baru..heee~paling ak suke bile 1 cerita tu diadaptasikan atau di buat berversion-version..i means, 2 country with the same story..contohnya, cerita Hanakimi..cerita ne da 3 version, chinese, jepun n korean with different title but same story..second, cite itazura na kiss..cite neh pn 3 country jgk..tp baru-baru neh, tv di jepun telah membuat remake cite neh dgn tajuk itazura na kiss love in tokyo..heee~nnt ak update sal cite neh k..ketiga, cite hana yori dango..cite neh da 4 version..1 jepun, 1 korean, n 2 taiwan..n  cite keempat yang ak berjaya surf and berjaye tgok yang mempunyai 3 version ialah you’re beautiful ( korean ), ikamen desu ne ( jepun ) and the latest one is Fabulous boys ( taiwan )..hohoho~ so entry neh ak bkn nak cerite ttg synopsis ke ap ke kan..sbb sume cite akn sama synopsis kecuali adegan2 je yang lain..hee~so, check this out..ap yang perlu korang tahu tnntg cite neh..heee~

TRIVIA :

1. first cerita yang digarap dari korea..cite-cite sblm neh semua bermula dari jepun dulu..contoh, hana yori dango, itazura na kiss, mahupun hanakimi.

2. bagi ak, you’re beautiful lagi best dari version jepun and taiwan..heee~

3. senarai heroin :

you’re baeutiful :

Park Shin-Hye-p2.jpg

park shin hye ialah pelakon utama cite neh..hee~

ikamen desu ne

200px-Takimoto_Miori

 

Takimito Miori

fabulous   boys

180px-SuLiWen

 

Cheng Yu Xi.

hee~kalo in term pelakon, ak lagi suka pelakon taiwan..hahahaha 

4. bnyak scene yang x same..hee~ contoh, korang ingat x scene yg hero die dapat tahu yang go mi nam tu perempuan?? setiap version berbeza..heee~

5.  kalo you’re beautiful 16 epsode, ikamen desu ne 12 episode and fabulous boys 13 episode..hee..episodenye berkurangan untuk setiap version..heee~

6.  ok..sekarang pelakon lelaki aka hero and dua orang tu..heee~klo yang pelakon lelaki, ak lg suke yang taiwan punya sbb nampak kelakian sket…hahaha~rambut pn xserabai macam pelakon jepun n korean..mmg comei je tgok..heee~

dari kiri – Fujigaya Taisuke as Fujishiro Shu, Tamamori Yuta as Katsuragi Ren, and Yaotome Hikaru as Hongi Yuki

dari kiri :  Jang Geun Suk as Hwang Tae Kyung, Jung Yong Hwa as Kang Shin Woo and Lee Hong Ki as Kang On Yu/ Jeremy

dari kiri : Hwang In Deok as Jiang Xin Yu, Cheng Yu Xi as Gao Mei Nan, Jiro Wang as Huang Tai Qing and Evan Yo as Jeremy.

~ see…plakon Taiwan lg hensem n comey kan???hakhaka…

7 .  Pelakon yang jdi Jiang Xin Yu dalam Fabulous Boys adalah Korean..haha~ptt la mcm familiar je mke die..hahah~ dr nme pn da thu kan die adalah korean, Hwang In Deok tp die sgt fluent cakap chinese sbb native origin die adalah Shandomg, China.

ok..da banyak rasenya trivia yang ak bagi..so, ap lagi korang bleh la tgok..haaa Smile

 

Friday, November 1, 2013

this what we called friends

assalamualaikum..this entry is dedicated to my bff.. ( copy paste from my status on fb )

:: When we first talked to each other
I knew we would always be friends.
Our friendship has kept on growing
And I'll be here for you to the end.


You listen when I have a problem
And help dry the tears from my face.
You take away my sorrow
And put happiness in its place.


We can't forget the fun we've had
Laughing 'til our faces turn blue.
Talking of things only we find funny
People think we're insane-If they only knew!


I guess this is my way of saying thanks
For catching me when I fall.
Thanks once again for being such a good friend
And being here with me through it all.

always miss u my best friends..if i can go back, there is many things that i want to do with u.. u hold me when i fall, u cheer me when i sad, u do anything to makes me happy..thanks for being my friend ::

615337_10202315591990860_1407334766_o

1073278_10202315591790855_1881019260_o


 

.L0vE.LiKe.LifE. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting