Saturday, July 13, 2013

its Medan–part 1

assalamualaikum..hee~ap khabar anda di luar semua?? huhu~btol ke idok ayat ak neh??haha~sjak da xmngajar bmneh ayat ak pn jadi tunggang langgang..hahaha~tatabahasa ntah ke mana da..hahaa..so hari neh ak nak update cerita yang da basi..heee~yes! its medan..first time kot pg oversea..haha~excited kot..hee~jom ikut kronologi perjalanan ak keh..hee~
Tempat : Medan – Danau Toba – Tomok Island – Simarjunjung – Berastagi – Medan
Tarikh : 17 MEI – 19 MEI 2013
Pengangkutan : AIR ASIA AIRLINE ( haha~xkn nk naik tokang kan?? )
Budget : Tiket flight ( RM 208 + semua fares die ) + Package Tour ( RM700 ) + tket bus KL Sentral ke LCCT ( RM 20 ) – ( pengiraan start dr KL sentral yer..haha~so ak kne tambah tket dr KTM batu 3 n tket balik kedah.. ) budget untuk shopping bergantung kpada individu yer..hee

so, perjalanan ak start 16 Mei 2013 mlm..haha~blik dr sekolah dengan xd rehatnya mandi2 n then siap lpas tu drive pg Shah Alam..haa~asalnya nak naik bus shaje ttp kbetulan adik ak balik rumah naik kereta, so blik skali dgn die n kne jadi driver..hahaha~dgn pnatny kne la drive jgk kan..haha~km bertolak dr rumah dalam pukul 9.30 ++ n sampai Shah alam dlm pkul 5.30 ++.. lpas solat n makn semua, adik ak pn drop ak dkat KTM Batu 3 n ak naik la KTM..nk drive pg KL sentral pg2 buat jammed je..langkah terbaik naik KTM aje..huhu~
dalam pukul 9.30 mcm tuh ak da tercegat dkat KL sentral..dua org kawan ak xdtg lagi..so tercegat la ak kat situ..hee~dlm pkul 10 sume da smpai..n after tukar duit semua, km pun naik bus ke LCCT..dlm pukul 11 mcm tu, km da smpai di LCCT..sementara menunggu flight km pukul 2.00pm, km lepak2 n cuci mate dkt LCCT dlu..hahaah~ak dgn mke lalokny berjalan xtntu arah..heee~mngekor je kmana dua org tu pg..heee~hoho~gmabar mse pg xd dkt ak la plk..hee~
dlm pkul 1.45 lb ak da dalam flight n memunggu nk depature je..hee~mula2 rase nervous jgk sbb ak neh fobia tmpat tinggi..so ak pilih tmpat yg jaouh dr tingkap..hahaha~dlm 40 minit, km tiba di Lapangan Terbang di Medan.. setelah di jemput oleh pemandu pelancong km pn pg la lunch..selepas lunch km pun bertolak ke Danau Toba yg memakan mase lbik kurang 7 jam..dlam pkul 10.30 km pun sampai di Danau Toba.. scenery waktu malam mmg cantik sbb bnyak lampu di sekitar Lake Toba tu..hee~smpai je dkt hotel, semua da pnt n tdo je..hee~bgun bsok paginye, dgn keadaan sjuk trus mandi and breakfast dlm pukul 8 sbb 8.30 da nak bertolak ke Tomok Island.
  P5180591
scenery dr dpn blik..hee~blik btol2 tepi tasik toba..
P5180592
P5180594
boat neh la yg km naik sewaktu nk ke Tomok Island..seriously ak ckp yg orang indon neh mmg creative..huhuh~even boat buatan sendiri pn dapat bawak kenderaan..ala mcm feri g pulau pinang tu..heee
P5180597
nmpak x?? die tulis Pulau Samosir..hee~

P5180599
yanie n zati ~
P5180600
mke sememeh..hahaha~
P5180601
yanie with a brigt smile Smile
P5180612
seriously, ak pegi medan pkai slipar jepun je..hahahah~
P5180618
our hotel view from in front :)
P5180621
P5180633
3 of us ;)
P5180634
P5180637
P5180644
the water is like the water in the sea
hohoho~ne baru atas kapal..ish..bnyak lg nak menaip neh..heee~dan banyak jgak gambar yang blom di uploadkan..heee~ttbe terase kurang idea nak menaip sbb bantal da memanggil2 untuk smbung tdo selepas subuh..haa~

to be continued ~

Friday, July 12, 2013

Salam Ramadhan :)

assalamualaikum..ap khabar semua??diharap berada dalam keadaan yang sihat belaka.. <—ttbe ayat jd sangat tertib..heee~ almaklumlah bulan puase kan??bicare pn kne jge juge..heee~ so, sempena bulan ramadhan neh, ak nk ucapkan selamat berpuase semua n semoga selamat menjalankan ibadah puasa sebulan ye..amin..

hoho~so bln neh agak mencabar sket bile mengajar di sekolah cine..u know what i means?? ye la..kite kn puasa ttp mereka tidak..so dugaan bile dlm blik guru berbau segala jnis mknn..haha~dugaan btol kn??tu blom bau masakan kat kantin lg..haha~ble perut da lapa sume rase sdp..haha~student plak makin aktif sbb bile bulan puase, sekolah sesi petang akan blik awal..dlm sejam awl gitu..hee~so dr pkul 1.10 smpai pkul 5.40..skjap je kn..skjap tp memndangkan student xdgo ckp, berbuih mulut den bercakap..abis je kelas mule la den dahago air..hahahah~erkk..ap yg ak merepek neh??hoho~nnt lg bnyak ak tulis lg lah ak merepek..hoho~sosmpai sni sje la update ak..maklumlah da lme xupdate blog..heee~k bye Smile

 

p/s : someone will come back to semenanjung on 20/7..excited..hoho

 

.L0vE.LiKe.LifE. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting