Tuesday, December 25, 2012

CODE NAME JACKLE

assalamualaikum semua..ap khabar para pembaca blog ak sekalian??di harap korang semua akan siahat-sihat belaka..hee..ari neh ak xnak update blog panjang2 juz nk bagi link tuk download cerita yang tertera di atas..heee..seua information di bawah adalah do copy paste dri website doramax…

image

  • Title : Codename: Jackal (K-Movie) (2012)
  • Alternative Title(s) : 자칼이 온다; Jakalyi Onda; Jackals Are Coming
  • Hardsubbed or Softsubbed: Softsubbed
  • English Subtitles: Yes
  • Date Aired (YYYY-MM-DD): November 15, 2012
  • Summary:

    A not so smart female killer (Song Ji-Hyo) is hired to kill a popular singer (Youngwoong Jaejoong). The killer then kidnaps the popular singer and tries to kill him in a bold manner which the customer requested, but the police arrive …

  • heee..kalo korang nak download, boleh la ke link di bawah yer..

    DOWNLOAD LINK

    hee..sampai sni saje ak update..nnt ak update lg k…hehehe~

    P/S : ak baru nk tgok..so sbb tu ak buat reiew xbyak…hee

    Monday, December 17, 2012

    ANOTHER KENDURI KAHWIN

    assalamualaikum semua..ap khabar??huhu~da lame ak xupdate blog kan??bkan ap..ak xd mase nak update n kebetulan ak baru install windows 8..hee..so ak mengambil mase nak mengexplore windows baru neh..hahaha~so terpakse menangguhkan hasrat nak menupdate blog..hee~so, ne n3 kedua sal kawin..hee..bkn ak yang kawen tp kakak sepupu ak yang kawenn..hee~malas nak bercerita panjang, so ak letak gambar je la k..ne gambar dalam simpanan ak jep..huhu~xbnyak pn sbb ak sibuk hari tuh..hehehe..

    Tarikh : 07 Dec 2012 ( lepas zohor )

    Acara : Akad Nikah..

    C360_2012-12-07-14-35-26

    kawan ak ckp gmbr ne sepupu ak nmpak mke mcm ella..hee~btol ke??

    C360_2012-12-07-14-57-33

    akad nikah :)

    C360_2012-12-07-15-14-00

    batal air sembahyang

    C360_2012-12-07-16-04-19

    hee..ngn anak buah ;)

    Tarikh : 08 Dec 2012

    Acara : Majlis Kenduri ( Sebelah Perempuan )

    C360_2012-12-08-12-15-02

    purple theme

    C360_2012-12-08-13-15-31

    cntik x pelamin??hahaha

    C360_2012-12-08-13-15-40

    C360_2012-12-08-13-16-06

    hantaran ;)

    C360_2012-12-08-13-17-15

    Tarikh : 10 Dec 2012

    Acara : Majlis Kenduri ( Sebelah Lelaki )

    C360_2012-12-10-14-06-43

    candid ;P

    C360_2012-12-10-14-06-50

    C360_2012-12-10-14-09-12

    C360_2012-12-10-14-27-31

    C360_2012-12-10-14-10-02

    hee~ ak rase cukup la smapi sni jer ak update..hee~pnt mencari gambar yang cantik nk msukkan..hee~mklumlah ak bkn pro pn nka amik gambar..heee~so sbgai penutup, ak nk ltak jgk gambar ak sekeping..hahaha~

    C360_2012-12-08-10-28-14

    haaha~

    P/S : soalan cepumas..jangan tanya bile ak nak kahwin..hee~

    Sunday, December 9, 2012

    KENDURI KAWEN VS CAMERON HIGHLANDS

    assalamualaikum semua..hehe..rasenye ini adalah n3 terlewat..huhu..almaklumalah, lpas blik dr kenduri di pahang sibuk pulak dengan kenduri sepupu sebelah ayah..so xd mase nak update blog..cerita n n3 yang hendak ditulis sgata banyak tetapi kekangan masa..hee…so, malam ini di kesempatan yang panjang neh ak nk update la blog sket2 kan..huhu~

    so, pada 2DEC2012 yang lalu, cousin ak sebelah mama ak kahwen..umo same jer ngan adik ak yang second..22 tahun..hee~ramai btol budak sekarang yang kawen muda kan??adik ak yang secon tu pun da kawen..kakak die jer yang xken2 lagi..hehehe~so ak xnak update bnyak@ n juz nak bgi gambar jer..so gambar yang first ne gambar sekitar najlis kahwin sepupu ak je la kan..hee~second round t gambar dekat cameron highlands plak..hee

     C360_2012-12-01-18-43-52

    hee~ne gambar kat sebuah restaurant di Kuala Pilah, N9

    C360_2012-12-01-18-44-20

    gambar sara Smile

    C360_2012-12-02-13-21-10

    yeay! that the bride and the groom..

    C360_2012-12-02-13-21-23

    C360_2012-12-02-13-21-50

    ne pengapit lelaki aka adik pengantin..hee

    C360_2012-12-02-13-22-10

    C360_2012-12-02-13-45-12

    hantaran Smile ne da campur lelaki perempuan Winking smile

    C360_2012-12-02-13-45-28

    di sebabkan kenduri neh hanya berlaku di sebelah perempuan sahaja, maka ak sekeluarga xperlu berpenat la kan..hee~so, malam tu mak cik ak buat makan2 keluarga sket tp family ak xdpat join sbb adik ak ad practikal kat hospital besoknya..

    ok, setelah anta adik ak kat umah sewa die n tdo smalam disana, kami pn bergerak balik ke kdah n sempat singgah and holiday di cameron highlands sekejap..hee~so check the pics k.. Smile

    C360_2012-12-03-11-05-17

    C360_2012-12-03-11-14-31

    C360_2012-12-03-12-36-22

    C360_2012-12-03-12-37-56

    C360_2012-12-03-10-59-59   C360_2012-12-03-11-01-47 

    ok..sampai sini saje n3 tuk kali neh..next n3 adalah n3 kawen sepupu ak sebelah ayah ak plak k..jeng2..hee

    Tuesday, November 27, 2012

    IRIS , ATHENA : GODDESS OF WAR AND IRIS 2

    assalamualaikum semua..ap khabar??di harap korang semua berada dalam keadaan yang sihat belaka..ak??alhamdulillah shat..tatkala n3 ini ditulis, ak telahpun sampai di Puncak Alam kerana mengikut adik ak yang balaja kat sini..hehe~bkn ap, saje datang awl sket sblummak ak nk blik pahang hujung minggu neh kerana sepupu ak nak kawen..hehe..bln Dec ne dua orang sepupu ak nk kwen..ak jer yang xkawen2 ag..haha~sudah lari topik..so kite patah balik ke topic asal k..hehe~sebelum tu ak nak tanya korang..korang penah tengok cerita IRIS x??kalo korang peminat cerita IRIS neh, eloklah korang bace n3 neh sbb dalam n3 neh ak nak buat n3 sal iris dan cerita seangkatannya..hehe~lepas cerita IRIS, cerita ATHENA : GODDESS OF WAR keluar..crita Athena neh lebih kurang macam sambungan cerita IRIS..tapi ble ak search2, ttbe ak terjumpe cerita IRIS 2 yang bakal ditayangkan tahun depan selepas cerita Jeon Ji Woen kot kalo xsilap ak..hehe~so hari neh ak nak review ketiga-tiga cerita neh mengikut urutan..sebab ap ak kate cerita neh bersambung-sambung adalah :

    a) sebab pelakon IRIS still ad dalam cerita ATHENA n pelakon ATHENA ada dalam cerita IRIS season 2.

    b) konsep cerita die adalah sama cume name group terrorist die jer yang berbeza.

    da la…dua jer yang ak bagi k..hehe..so kite start ngn review cerita IRIS dulu la yer..

    IRIS

     image

    cerita IRIS neh mula-mula ak xsuke tgok..tp disbabkan rumate ak a.k.a Salina ske tgok cerita neh, so ak trikut sekali tgok dan ttbe rase best plak..salina neh die mmg ske tgok cerita aksi so cerita IRIS neh mmg taste die la..hehe~ttbe teringat kat die plak.ish..ish..so cerita neh bermula dengan cerita dua orang sahabat baik la..so dua orang neh ske pada orang yang same..so salah sorang dari diorang neh adalah anggota IRIS..IRIS neh salah satu organisation terrorist..so banyak la conflict yang berlaku sampai salah sorang tu dianggap mati tapi sebenarnya die xmati pn..hehe~tapi ep last cerita ne mmg hampeh..so korang kne tgok sendiri la k..hehe~so ak bagi synopsis yang ak copy paste dari dramawiki jer..synopsis ak mesti korang xpham pnye…hehe

    SYNOPSIS

    Kim Hyun Joon and Jin Sa Woo are best friends who were brought into a top secret organization known as NSS by analyst Choi Seung Hee and Park Sang Hyun. Hyun Joon and Sa Woo both fall in love with Seung Hee when she first profiles them. Their lives are changed forever when Hyun Joon is given a solo mission in Hungary. Hyun Joon later tries to find out who set him up and to figure out what IRIS is and wants.

    PELAKON:

  • Lee Byung Hun as Kim Hyun Joon
    • Oh Eun Chan (오은찬) as Hyun Joon (child)
  • Kim Tae Hee as Choi Seung Hee
  • Jung Joon Ho as Jin Sa Woo
  • Kim Seung Woo as Park Chul Young
  • Kim So Yun as Kim Sun Hwa
  • T.O.P as Vick
  • Hyun Jyu Ni as Yang Mi Jung (NSS staff, best Korean hacker)
  • Yoo Min as Sato Eriko
  • Kim Young Chul as Baek San (NSS vice-director)
  • Yoon Je Moon as Park Sang Hyun (NSS chief)
  • Yoon Joo Sang as Oh Hyun Kyu (NSS chief)
  • Lee Jung Gil as Jo Myung Ho (president)
  • Jung Han Yong as Jung Hyung Joon (president's male advisor)
  • Na Yoon as Hwang Tae Sung (NSS staff)
  • Kim Hye Jin as Yang Jung In (NSS staff)
  • Myung Ji Yun as Hong Soo Jin (president's female advisor)
  • Miyama Karen as Yuki
  • Kim Gab Soo as Yoo Jung Hoon
  • Park Soo Hyun as Park Joong Kwon
  • Jung Ho Bin as Kang Chul Hwan
  • Park Yong Ki as Yoo Kang Oh
  • Kim Hyung Jong as North Korean agent
  • David Mclnnics (데이비드 맥기니스) as IRIS Operations Team Leader
  • ATHENA : GODDESS OF WAR

    image

    see..tgok poster pn da nak same ngn cerita IRIS kan??hehe..so cerita neh pn lebih kurang same ngan cerita IRIS jgak..hehe..so ak copy paste jer dari dramawiki k..

    SYNOPSIS

    A terrorist group known as "Athena" and led by evil mastermind Son Hyuk threatens South Korea and the world. It is now up to special agent Lee Jung Woo of the National Security Agency to foil their terrifying conspiracy. Jo Soo Young, the daughter of the South Korean president, is kidnapped and hidden away in Italy. Jung Woo and his team are given the assignment to find her and bring her back.

    PELAKON :

  • Jung Woo Sung as Lee Jung Woo
  • Cha Seung Won as Son Hyuk
  • Soo Ae as Yoon Hye In
  • Lee Ji Ah as Han Jae Hee
  • Kim Min Jong as Kim Ki Soo
  • Choi Si Won as Kim Joon Ho
  • Lee Jung Gil as Jo Myung Ho (president)
  • Jung Han Yong as Jung Hyung Joon (president's male advisor)
  • Kim Seung Woo as Park Chul Young
  • Yoo Dong Geun as Kwon Yong Gwan
  • hehe..ak bagi pelakon yang teratas sahaje k..kalo nak tgok semua pelakon, korang boleh tgok kat dramawiki k..hehe..

    IRIS 2

    ok..cerita IRIS 2 neh bakan ditayangkan bulan february tahun depan after cerion Jeon yang ditayangkan sekarang..hehe..cerita IRIS 2 neh berlaku selepas tiga tahun kematian hero IRIS neh dan cerita di sebalik anggota IRIS iaitu former naib director NSS…hehe~sorry gambo cerita neh xkuar lagi..hehee

    SYNOPSIS

    The story take place three years after the the death of Hyun Joon. It will reveal mystery surrounding Hyun Joon's death and Baek San, who has been arrested for being active in the secret organization IRIS. Will also outline the story of Mister Black, who controlled everything through Baek San.

    PELAKON :

    • Jang Hyuk as Yoo Gun
    • Lee Da Hae as Ji Soo Yeon
    • Lee Bum Soo as Yoo Joong Won
    • Yoon Doo Joon as Seo Hyun Woo
    • Kim Seung Woo as Park Chul Young
    • Kim Young Chul as Baek San (NSS vice-director)
    • Kim Min Jong as Kim Ki Soo
    • Oh Yun Soo as Choi Min
    • Im Soo Hyang as killer
    • Lee Joon as Yoon Si Hyuk
    • Kang Ji Young (강지영) as Song Chae Ran
    • David Mclnnics (데이비드 맥기니스) as IRIS Operations Team Leader

    hhee..so ak da bagi synopsis semua dan harap korang semua akan terhibur menonton cerita neh..hehee..

    Thursday, November 22, 2012

    SAYAnGI DIRI DAN KELUARGA ANDA

    DSC04732copy1

    Pic the whole family Smile

    assalamuaalaikum semua..ap khabar anda semua??di harap anda akan berada dalam keadaan yang sihat-sihat semuanya…ak??alhamdulillah..semakin sihat..klo xsihat xkan la berat ak akn naik sampai 5kg kan??haha~mmg mengejutkan tp ap nak buat..biasalah bila da duk umah kan??makn sedap2 xpayah masak..hehe..alhamdulillah Winking smileso apa yang korang buat hari ini??hee~mesti ramai yang sedang bekerja..ak jer yang xkeje2 lg.. Crying facesedih..huhu..so hari neh ak xnak update banyak2 juz nak pesan sket kat korang :

    SAYANGI DIRI DAN KELUARGA

    ANDA..JANGAN BIARKAN

    KELUARGA ANDA BERSEDIH

    KERANA ANDA !!

     

    P/S : xsabar nak balik kg..hee

    Saturday, November 17, 2012

    JYJ–GET OUT…..GOOD BYE

    image

    assalamualaikum dan selamat pagi..hehehe~pagi la sgt kan??ap khabar para pembaca blog ak sekalian??di harap korang berada dalam keadaan yang yang sihat belaka Smileso pagi2 mcm ne ap yang korang tgah buat??haha..mesti la tgah tido kan??ak sorang jer tatkala korang semua tgah tdo ak plak tgah mengupdate blog..mcm hampeh..haha~time tdo ak mmg xsame ngan orang..orang lain tdo ak plak berjaga..hehe~mmg melampau..huhu..so hari neh ak xnak bercakap panjang sgat..n3 hari ini adalah n3 copy paste dari website lain..hehe..so, tatkala ak menulis n3 ini, aktgah dengar lagu darpda group JYJ ( Jaejoong, YooChun, Junsu ). JYJ neh adalah pada asalnya daripada group DBSK bersama ngan U-Know Yunho and Max Changmin..hee~group ne telah berpecah atas alasan yang tertentu..kalo korang nak tahu jgak, korang boleh la search kat internet..mesti banyak jawapan yang korang dapat..hehe~so,ak malas nak merepek panjang, ak teruskan dengan niat yang sebenarnya je la..hehe Smile with tongue out untuk memudahkan korang, ak masukkan sekali MV Get Out Good Bye ne yang ak amik dr Youtube jer k..hehe..ciss video xbleh nak attached la plak..hampeh tol..huhu~xp la..ak bagi lyric je la k..nnt video diee korang cari jer kat youtube k..

    GET OUT GOOD BYE LYRIC

    Oh, oh gurae?
    (Ah, ah really?)
    Gurae, nado saranghae
    (Right, I love you too)
    Saranghae hamyonso non guwa ibul matchugo
    (While you say you love me, you kiss him)
    Iminoye shimjangun guye sonul nukkigo
    (And your heart is feeling his hand already)
    Gamchugo sogigo isso
    (You’re hiding and betraying)
    Jonhwarul kkunodo noye mosubun boigo
    (Even if you hang up, I can see you)
    niga anya anya haedo gyolgugen noingol
    (Even if you say and say that it isn’t you, in the end it is)
    naega saranghan noya
    (I loved you)

    [*] Oh baby tell me why you act so strange
    But tonight I don’t need a damn explain
    Hajiman imi nan modu algo issosso nan
    (However I already knew it all)
    Nowa hamkke innun gu nyosokdo piryo opso
    (I don’t need that guy who is with you either)
    jebal jom sarajyo
    (Please get out)
    dwaesso namun haengbok gatgo kkojyo boryo
    (Enough, just take all the remaining happiness and get lost)

    [**] Modu da bye bye sarangdo
    (Everything bye bye, the love too)
    Modu da bye bye ujongdo
    (Everything bye bye, the friendship too)
    Feels like I’m ready no love I’m done with
    kkunnaborin sarang irago hae do marhal piryo opjana
    (Just say that our love is finished, no need for more words)

    [***] Modu da bye bye chuokdo
    (Everything bye bye, the memories too)
    Modu da bye bye sulpumdo
    (Everything bye bye, the sadness too)
    Feels like I’m ready no love I’m done with
    kkunnaborin sairago marhae da kkunnan goya baby
    (Just say that our love is finished, it’s all over baby)

    Hapil naye gunyoyege non ibul matchugo
    (Out of all women, you kiss mine)
    Chinguye yoga ingol almyonso dagawatgo
    (You approached her knowing that it was a friend’s girl)
    Gamchugo sogigo isso
    (You’re hiding and betraying)
    uyoni majuchin nae shison pihaji anko
    (You didn’t avoid my gaze when it met yours)
    Niga anya anya haedo gyolgugen noingol
    (Even if you say and say that isn’t you, in the end it is)
    nol midossotton naya
    (I trusted you)

    Repeat [*] , [**] & [***]

    Modu da bye
    (Everything bye)
    da da da da da da
    (All all all all all all)
    Modu da bye
    (Everything bye)
    da da da da
    (All all all all)

    Repeat [***]

    You’re never gonna find your love
    F*** you!
    Repeat [**] & [***]
    Goodbye

    P/S : Selamat mendengar lagu ini k Winking smile

    Thursday, November 15, 2012

    SALAM MAAL HIJRAH

    DSC_0102

    gambar xd kaitan..hehe

    assalamualaikum semua..ap kahabr??harap korang semua berada dalam keadaan yang sihat2 belaka..hehe..ak pn berada dalam keadaan yang sihat di samping keluarga yang tercinta Winking smile rasenye masih blom terlambat lagi nak ucapkan salam maal hijrah kepada semua pembaca blog ak ne Red heartap azam tahun baru korang sempena bulan islam ne??xkan thun baru kalender biase je ada azam kan??hehe~apa-apa pun azam korang, ak harap korang sume dapat tunaikan..hehe~dalam keadaan sekarang, ap yang penting adalah ap yang korang rase terbaik untuk korang..dalam usia ak yang menjangkau 24 tahun ne, baru ak rase apa itu eri hidup diatas muka bumi neh..tapi ak berani mengatak yang aku blom matang n blom ad sebarang commitment yang mengikat ak..alhamdulillah Smile with tongue outso, tgah malam neh sementara menunggu cerita I MISS YOU ep 4 kuar kat internet, ak meluangkan masa menulis dan merapu dekat blog ak neh..hehe~so ap yang korang nak ak repekkan? maaf la..malam ne xd review cerita2 KOREA mahupun JEPUN yang ak nak reviewkan tatkala ak kekeringan idea dan banyak lagi cerita yang belum ak tengok..haha~alasan!haha..padahal cerita yang ak nak review ak xhabis download lg..muahaha Shiftyheh~ap nak tulis pn ak tak tahu da..so stakat ini saje la yang ak dapat merepek untuk tatapan korang..neway, have a nice holiday

    p/s : salam maal hijrah semua Red heart

     

     

    .L0vE.LiKe.LifE. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting