Monday, July 23, 2012

Salam Ramadhan =]

assalamualaikum sume n salam ramadhan..ap khabar sume n mcm ne puase korg stakat ne??hope xd yang ponteng la kan??hehehe~da lame gle ak xupdate blog kn???xp..janji ak update jgk kn???huhuhu~so ap n3 kali neh??hahah~nmpak sgt xd idea nk menulis blog..huhuhu~so kali neh ak nak review cite korea..tp ak xnk bg synopsis la..korang perasaan x yang kbnyakkan cite korea yg kte tgok n hadap setiap hari tu mesti heroin ak ske kat hero dlu..pnah x korang terpikir cerita yang hero ske kat heroin dlu???? ( idea asal housemate adik ak ) pnh x???xpnh kn???hahahaha~sbb bnyak sgt cite heroin ske kat hero..huhuhu~so hari neh ak nk bg list cerita yg hero ske kat heroin..huhuh =)..so kte start ngn cite first:

 

SECRET GARDEN

image

hahaha~ne mesti cite febret korang kan???hahah~sudah semestinye cite febret ak…huhu~cite yg membuatkan ak tgok balik drama korea..hahah~bleh cye ke???haha~so korang mesti thu kan jalan cite neh mcm mne..hah~pelakon lelaki tuh ske kat pelakon perempuan tu dlu..kisah percintaan antara Kim Joo Won ngn Gil Ra Im..huhuhu~klo spe yg xtgok lg, sle la tgok k..huhu~so kte ke cite yang second plak..

 

FLOWER BOY RAMYUN SHOP

image

hehe~korang da tgok cite neh???kalo xtgok lg, sle la tgok..cite neh sdang ditayangkan kat  ntv7 pkul 12.00tgh..hahah~cite neh bg ak best tp yg xbestnyer sbb hero die bercinta dgn cikgu sendiri n jarak umo antara diaorg sgt jauh…6thun..hahaha~tp cite dlm neh, hero die stat ske kat cikgu die dlu..huhu~mgkin sbb cikgu die adlah perempuan yang first melawan die..huhu~cite neh ak categorykn cite lawak sbb bnyak sgt adegan yang mencuit hati…hahah~

 

THE MOON THAT EMBRACES THE SUN

image

hee~neh cite yang baru ak tgok..huh~cite neh berpanoramakan zaman Joseon..hahah~cite org dlu2..huhu~cite neh pn hero die, Lee Hwon ( Kim Soo Hyun) jtuh cinta pndg pertama ngn Heo Yoen Woo ( Han Ga In)..hehe~smpai die da kwen ngan org lain pn die stil sygkan heroin die..ak xthu nak cite mcm mne..koang kne tgok cite neh sbb cite neh cite best..hahah~lawak pn ad..xkering gusi klo korang tgok..huhuhu

 

49 DAYS

image

ok..cite neh ak pn baru habis tgok…huhu~cite neh pn Hero die ske kat heroin die dlu..huhu~mengisahkan Ji Hyun neh mati sblm smpai mse die..so scheduler aka grim reaper aka Song Yi Soo neh bg dua plihan kat die sma ad nk trus ke alam lg satu ke or nk cari air mata 3 org yang sygkan die slame 49 hari…so si Ji Hyun neh dgn confident nye plih plihan kedua sbb die rase rmai org yang syagkan die..so, ko korg nak thu ap yang terjadi, korang kne tgok la cite neh..yang penting, hero die ske kat heroin die dlu k..hehehe

 

hahaha~ak bg empat je la dlu…( sbnrnye ne je yg ak dpt cari ) hahaha~so nnt ak update lg klo ak jmpe cite korea yang hero ske kat heroin dlu k..huhu

 

p/s : Slamat berpuase yer sume..

 

.L0vE.LiKe.LifE. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting