Tuesday, November 27, 2012

IRIS , ATHENA : GODDESS OF WAR AND IRIS 2

assalamualaikum semua..ap khabar??di harap korang semua berada dalam keadaan yang sihat belaka..ak??alhamdulillah shat..tatkala n3 ini ditulis, ak telahpun sampai di Puncak Alam kerana mengikut adik ak yang balaja kat sini..hehe~bkn ap, saje datang awl sket sblummak ak nk blik pahang hujung minggu neh kerana sepupu ak nak kawen..hehe..bln Dec ne dua orang sepupu ak nk kwen..ak jer yang xkawen2 ag..haha~sudah lari topik..so kite patah balik ke topic asal k..hehe~sebelum tu ak nak tanya korang..korang penah tengok cerita IRIS x??kalo korang peminat cerita IRIS neh, eloklah korang bace n3 neh sbb dalam n3 neh ak nak buat n3 sal iris dan cerita seangkatannya..hehe~lepas cerita IRIS, cerita ATHENA : GODDESS OF WAR keluar..crita Athena neh lebih kurang macam sambungan cerita IRIS..tapi ble ak search2, ttbe ak terjumpe cerita IRIS 2 yang bakal ditayangkan tahun depan selepas cerita Jeon Ji Woen kot kalo xsilap ak..hehe~so hari neh ak nak review ketiga-tiga cerita neh mengikut urutan..sebab ap ak kate cerita neh bersambung-sambung adalah :

a) sebab pelakon IRIS still ad dalam cerita ATHENA n pelakon ATHENA ada dalam cerita IRIS season 2.

b) konsep cerita die adalah sama cume name group terrorist die jer yang berbeza.

da la…dua jer yang ak bagi k..hehe..so kite start ngn review cerita IRIS dulu la yer..

IRIS

 image

cerita IRIS neh mula-mula ak xsuke tgok..tp disbabkan rumate ak a.k.a Salina ske tgok cerita neh, so ak trikut sekali tgok dan ttbe rase best plak..salina neh die mmg ske tgok cerita aksi so cerita IRIS neh mmg taste die la..hehe~ttbe teringat kat die plak.ish..ish..so cerita neh bermula dengan cerita dua orang sahabat baik la..so dua orang neh ske pada orang yang same..so salah sorang dari diorang neh adalah anggota IRIS..IRIS neh salah satu organisation terrorist..so banyak la conflict yang berlaku sampai salah sorang tu dianggap mati tapi sebenarnya die xmati pn..hehe~tapi ep last cerita ne mmg hampeh..so korang kne tgok sendiri la k..hehe~so ak bagi synopsis yang ak copy paste dari dramawiki jer..synopsis ak mesti korang xpham pnye…hehe

SYNOPSIS

Kim Hyun Joon and Jin Sa Woo are best friends who were brought into a top secret organization known as NSS by analyst Choi Seung Hee and Park Sang Hyun. Hyun Joon and Sa Woo both fall in love with Seung Hee when she first profiles them. Their lives are changed forever when Hyun Joon is given a solo mission in Hungary. Hyun Joon later tries to find out who set him up and to figure out what IRIS is and wants.

PELAKON:

  • Lee Byung Hun as Kim Hyun Joon
    • Oh Eun Chan (오은찬) as Hyun Joon (child)
  • Kim Tae Hee as Choi Seung Hee
  • Jung Joon Ho as Jin Sa Woo
  • Kim Seung Woo as Park Chul Young
  • Kim So Yun as Kim Sun Hwa
  • T.O.P as Vick
  • Hyun Jyu Ni as Yang Mi Jung (NSS staff, best Korean hacker)
  • Yoo Min as Sato Eriko
  • Kim Young Chul as Baek San (NSS vice-director)
  • Yoon Je Moon as Park Sang Hyun (NSS chief)
  • Yoon Joo Sang as Oh Hyun Kyu (NSS chief)
  • Lee Jung Gil as Jo Myung Ho (president)
  • Jung Han Yong as Jung Hyung Joon (president's male advisor)
  • Na Yoon as Hwang Tae Sung (NSS staff)
  • Kim Hye Jin as Yang Jung In (NSS staff)
  • Myung Ji Yun as Hong Soo Jin (president's female advisor)
  • Miyama Karen as Yuki
  • Kim Gab Soo as Yoo Jung Hoon
  • Park Soo Hyun as Park Joong Kwon
  • Jung Ho Bin as Kang Chul Hwan
  • Park Yong Ki as Yoo Kang Oh
  • Kim Hyung Jong as North Korean agent
  • David Mclnnics (데이비드 맥기니스) as IRIS Operations Team Leader
  • ATHENA : GODDESS OF WAR

    image

    see..tgok poster pn da nak same ngn cerita IRIS kan??hehe..so cerita neh pn lebih kurang same ngan cerita IRIS jgak..hehe..so ak copy paste jer dari dramawiki k..

    SYNOPSIS

    A terrorist group known as "Athena" and led by evil mastermind Son Hyuk threatens South Korea and the world. It is now up to special agent Lee Jung Woo of the National Security Agency to foil their terrifying conspiracy. Jo Soo Young, the daughter of the South Korean president, is kidnapped and hidden away in Italy. Jung Woo and his team are given the assignment to find her and bring her back.

    PELAKON :

  • Jung Woo Sung as Lee Jung Woo
  • Cha Seung Won as Son Hyuk
  • Soo Ae as Yoon Hye In
  • Lee Ji Ah as Han Jae Hee
  • Kim Min Jong as Kim Ki Soo
  • Choi Si Won as Kim Joon Ho
  • Lee Jung Gil as Jo Myung Ho (president)
  • Jung Han Yong as Jung Hyung Joon (president's male advisor)
  • Kim Seung Woo as Park Chul Young
  • Yoo Dong Geun as Kwon Yong Gwan
  • hehe..ak bagi pelakon yang teratas sahaje k..kalo nak tgok semua pelakon, korang boleh tgok kat dramawiki k..hehe..

    IRIS 2

    ok..cerita IRIS 2 neh bakan ditayangkan bulan february tahun depan after cerion Jeon yang ditayangkan sekarang..hehe..cerita IRIS 2 neh berlaku selepas tiga tahun kematian hero IRIS neh dan cerita di sebalik anggota IRIS iaitu former naib director NSS…hehe~sorry gambo cerita neh xkuar lagi..hehee

    SYNOPSIS

    The story take place three years after the the death of Hyun Joon. It will reveal mystery surrounding Hyun Joon's death and Baek San, who has been arrested for being active in the secret organization IRIS. Will also outline the story of Mister Black, who controlled everything through Baek San.

    PELAKON :

    • Jang Hyuk as Yoo Gun
    • Lee Da Hae as Ji Soo Yeon
    • Lee Bum Soo as Yoo Joong Won
    • Yoon Doo Joon as Seo Hyun Woo
    • Kim Seung Woo as Park Chul Young
    • Kim Young Chul as Baek San (NSS vice-director)
    • Kim Min Jong as Kim Ki Soo
    • Oh Yun Soo as Choi Min
    • Im Soo Hyang as killer
    • Lee Joon as Yoon Si Hyuk
    • Kang Ji Young (강지영) as Song Chae Ran
    • David Mclnnics (데이비드 맥기니스) as IRIS Operations Team Leader

    hhee..so ak da bagi synopsis semua dan harap korang semua akan terhibur menonton cerita neh..hehee..

    No comments:

     

    .L0vE.LiKe.LifE. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting