Tuesday, November 13, 2012

RANDOM

image

assalamualaikum semua..apa khabar..diharap semua ak..cerita an berada dalam keadaan yang sihat..amiiinnn..so sekarang cuti sekolah da bermula dan bakal berakhir sgat lame lagi..hehehe..yela cuti sekolah baru start 3 hari kan??so hari neh ak xtau nak update n3 mengenai ap..haha~so kite random je la k..maksud random tu kite rojak jer la..ap2 topik pun boleh masuk k Smile with tongue outso kite nak start dengan topik ap??hee ( sebenarnya ak xd topik nak cakap ataupn nak luahkan kat sini ) huhu..nak ckap sal ap??movie? drama? latest??lame??haha!banyak plak soalannya kan??heheh~biase la bila xd idea nak menulis mula la banyak soalan yang keluardenga.. hah..da mula merepek la neh..he~so kite nak mulakan dgan drama ap??drama lakonan Park Yoo Hwan la k…heheh~so, check this out Red heart

1. THE STRONGEST K-POP SURVIVAL

image

image

ok la..ak mulakan dengan cerita ne..hehe~da lame ak intai cerita ne tp tahankan hati xnak download sebab rase cerita ne xbest I don't know smile hee~tapi kbetulan plak cerita neh dimainkan kat 8TV pada hari sabtu pkul 6.30 ptg and kebetulan hari tu ak tertengok dsebabkan xd cerita apa yang nak tgok tatkala hari hujan..haha..hiperbola plak kan..so ak tgok la cerita neh sambil makan meggi ngn adik ak yang bongsu..tetiba rase cerita neh best plak..hehee Nyah-Nyah so sbb ak neh seorang yang xpenyabar, malam tu jgak ak download cerita neh..xsusah nak cari pn sbb ak mmg da bookmark kan page cerita ni so sgt menjimatkan mase..haha~merepek lagi..sblum ak merepek lebih panjang, lebih baik ak truskan kepada synopsis die lagi bagus kan??

SYNOPSIS

Synopsis cerita neh kalo dalam dramawiki sangat pendek so ak rase lebih baik ak menaip synopsis version ak sendiri..hehe..so drama neh mengisahkan tentang audition dr 1 company ne yang mencari penyanyi baru untuk kumpulan M2 untuk menggantikan ahli kumpulan senior yang da nak graduate xlama lagi..so nak dijadikan cerita, seorang perempuan ne, Ji Seon Yeon ( kakak kepada MIR MBLAQ ) g la audition tu and unfortunately die dapat..so bermula la hdup die yang terpaksa menyamar jadi lelaki demi cita-cita die..Kang Woo Hyun ( Park Yoo Hwan ) ne plak senior dalam group M2..die ne seorang yang self-centred, sombong and agak tegas sket dengan junior2 die ne…mcm2 adegan yang berlaku kat dalam cerita neh..hehe~so cerita ne ak boleh kategorikan sama ngan cerita You’re Beautiful..korang penah tgok kan cerita neh??apa yang lainnya dengan cerita You’re Beautiful tu adalah jalan cerita die jer..dalam cerita neh Kang Woo Hyun ne jatuh cinta dengan Ji Seon Yeon ne sebelum die tahu yang Ji Seon Yeon ne perempuan..adeh..panjang plak synopsis die…hehee~

2. SPARKLING

image

ne pun cerita lakonan Park Yoo Hwan..ne lakonan debut die yang pertama..walaupun die xd la pegang watak utama dalam cerita ne tapi watak die sangat membawa kesan dalam cerita neh..dalam cerita ne die memengang watak Han Seo Woo yang berumur 18 tahun dan mempunyai anak sedara yang berumur 29 dan 32 tahun..cerita ne berkenaan dengan family..

SYNOPSIS

drama ne mengisahkan tentang Han Jung Woo dan Hwang Geum Ran yang tertukar di hospital semasa dilahirkan..Jung Woo ne hdup dalam keadaan yang senang lenang dalam keluarga Han sedangkan Geum Ran ne hdup dalam keadaan yang susah sedangkan die adalah anak pasangan Han..nak di jadikan cerita, suatu hari,die dapat tahu yang die sebenarnye dia adlah anak keluarga Han..so terjadilah conflict bile die pn sebenarnya suka dekat kekasih Jung Woo ne..so disebabkan perasaan tamak dan dengki, bermula la  mcm2 tragedi yang berlaku disebabkan ketamakkan Geum Ran ne..so kalo korang nak tahu lebih lanjut, boleh la korang tgok cerita ne tapi ak bagi amaran awal2 sebab cerita neh ada 54 episode..Devilhee

3. RESCUE ~ PRIDE OF ORANGE

image

hee~asyik cerita drama Korea jer mesti korang bosan kan??so drama third ne adalah drama Jepun tp drama ne drama lame la..xd la drama latest. Smile bile ak tgok drama neh, rupa2nya ak da pernah tgok tp xtahu tajuk..hehe~Dhsyatkan??Drama neh adalah drama lakonan Nakamura Yuichi dr kumpulan KAT-TUN, Masuda Takahisa dr kumpulan NEWS,Yamamoto Yusuke, Shoei, Daito Shunsuke, Kaname Jun..cerita neh mengisahkan tentang Nakamaru Yuichi, seorang ahli bomba yang bercita-cita nak masuk dalam kumpulan elite anggota bomba iaitu Super Rescue..dalam mengharu cabaran tu, banyak incident yang berlaku yang mematangkan diaorang ne..so kalo korang nak tahu lebih lanjut, korang bolehla tgok k..

sampai sini saje la ak tulis review..hehe~sebenarnya ak da xd idea nak tulis..hehe~so kalo korang nak tgok cerita2 ne bolehla korang download kat DORAMAX..

No comments:

 

.L0vE.LiKe.LifE. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting